18 syyskuuta 2024

Teksti kaarevaan pintaan

Käytän eri suunnitteluohjelmia erilaisten tuotteiden piirtämiseen. Tämän vuoden ajan olen opetellut käyttämään Solidworksiä. Vieläkään en kaikkea osaa, ja ohjeet joita Youtubesta löytyy, on usein vanhemmille versioille ja omasta versiosta niitä on vaikea löytää. Lisäksi, on vaikea etsiä vastauksia, kun ei aina tiedä oikeita termejä. 

Viimeisin pulma oli "kuinka saan tekstin kaarevaan pintaan". Muutamaa eri vaihtoehtoa yritin, ja aina niistä tuli huonoja ja hankalia. Tein hiuspantaa ja mietin että ilmastointireikien sijaan siihen voisikin tulostaa tekstin. Tekstin tulostaminen aiheuttaa uusia ongelmia, tukien (support) lisäämistä ja tämä lisää tulostusaikaa ja haaskaa hieman materiaalia. Lopulta kyselin itseäni viisaammilta, ja yksi vinkki oli "mutta Prusa Slicer hoitaa sen". Olen tehnyt suoraan pintaan (lähinnä tuotteiden pohjaan) tekstiä slicerissä, mutta ei ole tullut mieleenkään, että sillä voisi tehdä tekstiä kaarevaan pintaan.

Lisää slicerissä "negative volume" ja valitse "text". Kirjoita haluamasi teksti. 


"Advanced" pudotusvalikosta löytyy "use surface". Tämä siirtää tekstin tulostettavan kappaleen pintaan. 


Tämän jälkeen vaan "slice now" ja tulostamaan!

 

Ohjeet löytyy myös Prusan ohjekirjastosta.

Teksti kaarevaan pintaan

Käytän eri suunnitteluohjelmia erilaisten tuotteiden piirtämiseen. Tämän vuoden ajan olen opetellut käyttämään Solidworksiä. Vieläkään en ka...